duminică, 25 ianuarie 2015

REDUSĂ (monoverb prosopopeic)


Amintesc rebusmaniacilor că MONOVERBUL PROSOPOPEIC este un monoverb ilustrat în care imaginea principală a desenului tinde să imite o literă. Exemplu: O lumânare poate sugera litera I. Soluţia este: ARDEI (ARDE – I).

Trimite soluţia la rubrica de mai jos, intitulată "comentarii"
Toate răspunsurile vor fi publicate după cca. două săptămâni.

18 comentarii:

  1. Ce ție și cu prosopeicul ăsta (PROSOP PE IC ?)...
    M-INIMĂ=MINIMĂ

    Ar mai fi (cu altă bideterminare):
    M-ARCAT=MARCAT
    C-LIPITE

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. Bun venit pe rebusmania! Sper ca materialele apărute aici să vă facă să reveniţi cu plăcere! Vă rog să vă înscrieţi la "Membri" şi să vă treceţi adresa de e-mail la rubrica din dreapta sus (sub ceas), pentru a primi veşti despre noile apariţii pe blog. Vă aştept cu soluţii la enigme sau/şi cu orice comentarii asupra celor apărute. Sănătate maximă!

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Bun venit pe rebusmania! Sper ca vizitele dv. să fie tot atâtea prilejuri de încântare! Vă rog să vă înscrieţi la "Membri" şi să vă treceţi adresa de e-mail la rubrica din dreapta sus (sub ceas), pentru a primi veşti despre noile apariţii pe blog. Vă aştept cu soluţii la enigme sau/şi cu orice comentarii asupra celor apărute. Sănătate maximă!

      Ștergere
  4. MINIMĂ
    Sincer, nu prea înțeleg! La exemplul pe care ni l-ați dat, cu lumânarea, în interpretare apare și verbul ”arde”, deci lumânarea (respectiv litera I) arde, într-adevăr. Dar în exemplul de față, litera M doar e așezată lângă elementul cu care seamănă, adică cu inima. N-ar trebui să apară și un verb?
    Mulțumesc,
    Mihai G.






    0

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exemplul dat este doar un caz. Imaginaţia autorului şi inspiraţia dezlegătorului sunt elementele care dau farmec oricărei enigme. În cazul de faţă predicatul se subînţelege: M (este) INIMĂ... ;) ;) Felicitări pentru soluţia corectă!

      Ștergere
  5. Redusă ...la maxim !

    M-(INIMĂ) = MINIMĂ

    RăspundețiȘtergere
  6. Un asemenea monoverb prosopopeic cu animație ar putea fi acesta:
    B-URNITĂ = BURNIȚĂ la care B se mișcă ceva mai greoi de pe loc

    RăspundețiȘtergere
  7. Soluţia corectă: MINIMĂ (M – INIMĂ)
    Răspunsuri exacte pentru o problemă simplă şi frumoasă.
    Mulţumesc pentru postări!

    RăspundețiȘtergere