joi, 10 mai 2012

DUPĂ FINALĂ (biverb)

Trimite soluţia la rubrica de mai jos, intitulată "comentarii"

10 comentarii:

 1. ma numar printre pionierii enigmisticii romanesti (am semnat chiar si la LUMINITA, CRAVATA ROSIE, in anii `50, la REBUS am debutat in 1958...asa incat este de la sine inteles ca apreciez deodebit de mult uriasul efort depus de maestrul Stefan Ciocianu, care ne delecteaza zilnic cu minunatele productii ale sale si prietenilor rebusisti din toata tara. LA MULTI ANI si la mai multe!
  ioan augustin

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vă mulţumesc din suflet pentru măgulitoarele aprecieri! Mă bucur că blogul are un astfel de impact, fiind pentru mine chiar "raison d'être".
   Vă aştept şi cu alte comentarii, această rubrică găzduind orice fel de comentarii, aprecieri pozitive sau critice asupra calităţii materialelor apărute aici.

   Ștergere
 2. iata si dezlegarea enigmei fotbalistice:

  BILBAO, invinsa! (bi-L/ba-o/in-v-in-s-a)

  ioan augustin

  RăspundețiȘtergere
 3. Răspunsuri
  1. Da, aceasta este soluţia triverbului propus pe Facebook. A se vedea comentariul de mai jos.

   Ștergere
 4. Soluţia corectă: BI-L / BA-O / ÎN-V-ÎN-S-A = BILBAO ÎNVINSĂ
  De remarcat faptul că, păstrând reprezentarea grafică şi schimbând doar cheia în: (Triverb: 6, 1, 6), s-ar fi obţinut varianta în care Atletico Madrid ar fi pierdut:
  BI-L / BA-O / A-ÎN-V-ÎN-S = BILBAO A ÎNVINS.
  Este o problemă mai uşoară, fără pretenţii de ligamentare totală, având doar scopul de a sublinia momentul deosebit al Finalei Europa League care a avut loc în România. Aşa, subţire, de vară...
  Felicitări tuturor celor care au trimis răspunsurile corecte. Mulţumesc şi aştept postările viitoare.

  RăspundețiȘtergere