vineri, 25 mai 2012

BLOG „UMOR DE MIHAI FRUNZĂ”

        Am citit cu neţărmurită încântare postarea de pe blogul lui Mihai Frunză, un inspirat laudatio închinat maestrului umorului românesc, Cornel Udrea. Reproduc aici, cu permisiunea doctorului, tot articolul:

 
Tânărul Cornel Udrea
   Cornel Udrea a împlinit 65 de ani. Este încă tânăr dacă ne gândim că a ajuns de abia la jumătatea vieţii.
   Lucrul cel mai important este că acest inventator genial de bufniţe împăiate şi de privighetori ciocuşe există. Dacă n-ar fi existat Cornel Udrea, nici eu n-aş fi existat ca scriitor de umor. În momentul când i-am citit prima carte, Cornel Udrea a devenit pentru mine reperul vieţii literare. N-am reuşit să mă apropii de valoarea lui, dar nu este timpul pierdut având în vedere că sunt cu două luni mai tânăr decât el.
   Sunt momente când muza mă părăseşte sau este plecată în voiaj de nuntă cu vreun cangur şchiop şi când simt cu disperare că fântâna umorului beletristic pare secătuită. Atunci, iau din bibliotecă o carte de Cornel Udrea şi citesc, pentru a nu ştiu câta oară, două-trei pagini. Ca prin farmec mă simt renăscut.
   Când a împlinit 60 de ani m-a invitat la Cluj, unde l-am sărbătorit pe cinste. Cu puţin timp înainte îmi mărturisise cu regret că nu mai posedă niciun exemplar din prima ediţie a celebrei lui cărţi ,,Obiceiuri de nuntă la cangurii şchiopi". Eu aveam cartea, ce-i drept cam citită, dar ţineam foarte mult la ea. Până la urmă mi-am călcat pe suflet şi i-am făcut-o cadou având pe prima pagină dedicaţia mea. S-a bucurat enorm şi în 2009 a scos ediţia a III-a care se încheie cu această dedicaţie.
   Cornel Udrea a împlinit 65 de ani. Este încă tânăr dacă ne gândim că este nemuritor.
 Cornel Udrea dovedindu-mi că se poate sprijini pe mine. Costel Pătrăşcan n-are nimic împotrivă.
 Coperta ediţiei a III-a a volumului ,,Obiceiuri de nuntă la cangurii şchiopi" 
(Editura Napoca Star 2009)
Cuvântul... înapoi al volumului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu