luni, 26 martie 2012

SPORT ŞI REBUS

            Sâmbătă 24 martie a.c., la Sala Polivalentă din Caracal, Asociaţia Română de Skandenberg “Braţ de fier”, sub coordonarea d-lui Dragoş Corcoveanu, a organizat ediţia a IV-a a Cupei Romanaţiului la skandenberg pentru categoriile: juniori, fete, seniori, veterani şi open.
Au participat sportivi de frunte din România (Radu Valahu, Dănuţ Borbil, Ioan Puşcaşu – multipli campioni), o puternică formaţie din Bulgaria, numărul participanţilor la concurs, pentru toate categoriile apropiindu-se de impresionantul număr de 1000. Concursul a durat mai mult de 8 ore, stabilindu-se câştigătorii pe categorii.
Cu acest prilej organizatorii au comemorat 3 ani de la trecerea în nefiinţă a profesorului şi rebusistului caracalean Ilie Corcoveanu, fapt pentru care s-a făcut o evocare a acestuia, s-a păstrat un moment de reculegere şi s-a desfăşurat un concurs de rebus “In memoriam - prof. Ilie Corcoveanu”, constând din două probe de dezlegări rapide: a unei integrame “Sportivă - skandenberg” şi a unui careu “In memoriam”. Un număr considerabil dintre cei prezenţi, spectatori şi participanţi, majoritatea tineri, s-au desprins de concursul sportiv pentru a încerca dezlegarea probelor rebusiste. Acestea au fost create de Marian Gîzea, care a şi jurizat lucrările împreună cu Dumitru Guinea de la “Turris” Rebus grup din Turnu Măgurele.

            Au fost stabiliţi primi trei clasaţi la fiecare probă, iar organizatorii au oferit acestora diplome şi premii în obiecte.
La concursuri a asistat şi d-na Maria Corcoveanu, soţia celui comemorat.
În imagini sunt surprinse aspecte de la cele două concursuri: un sport de forţă şi un sport al minţii.

Un comentariu:

  1. Multumesc pe aceasta cale celor doi rebusisti din Turnu Magurele care au facut posibil acest eveniment inedit. Felicitari si participantilor care au dovedit suficienta "indemanare" si la minte si la brate (castigatorii de la cele 2 probe au avut punctaj maxim). Sper ca tatal meu de acolo de sus sa fi vazut tot si sa zambeasca fericit acum! Felicitari pentru blog si multa bafta!
    Dragos Corcoveanu

    RăspundețiȘtergere