marți, 29 septembrie 2020

ÎN PANDEMIE, LA ŞATRĂ... (biverb cu incastru iterativ)

Amintesc rebusmaniacilor că la enigmele iterative procedeul de dezlegare este relativ simplu: citind imaginea, se dublează litera indicată, obţinându-se soluţia după reîmpărţire, conform cheii.  
Trimite soluţia la rubrica de mai jos, intitulată "comentarii"
Toate răspunsurile vor fi publicate după cca. două săptămâni.

16 comentarii:

 1. ST(A)CANĂ=STĂ ACANA
  E.Curea

  RăspundețiȘtergere
 2. STAACANA=STA ACANA

  ADRIAN GRIGORIU

  RăspundețiȘtergere
 3. STĂ ACANA
  Costel ANDREESCU

  RăspundețiȘtergere
 4. STĂ ACANA (STACANĂ). Nu are cum fi rebus, dacă avem o singură imagine. De fapt, e un biverb cu incastru, care are particularitatea că incastrul dublează o literă (vecina din dreapta, rezultând invocata iterație). Din puncul meu de vedere, o particularitate prea puțin semnificativă, pentru a forța subgenuri într-o enigmistică tot mai stufoasă. Și chiar după părerea Ghidului enigmistului. Căci subgenul „iterativ” face pereche cu subgenul ”contras”, propus de dl. Gheorghe Gându (în sensul extragerii uneia din literele ”iterate/dublate”). O chestiune pe care ”Ghidul enigmistului” a considerat-o a fi nesemnificativă, din moment ce PRIMUL EXEMPLU dat la rebo eliptic CLASIC este ALBUMINĂ (ALBUm + mÎNĂ); trecând peste ortografia veche pentru mână, avem exact varianta de rebo contras. Câștigă ceva enigmistica dacă dezlegăm aceeași problemă, doar că are altă denumire?
  Eu am militat pentru înlăturarea din enigmistică a unor chingi nejustificate, nu pentru adoptarea altora noi. Nu dau sentințe, ci deschid un dialog...
  Nancy Gagniuc

  RăspundețiȘtergere
 5. STACANA = STA ACANA
  Dan L.

  RăspundețiȘtergere
 6. StaCANA + a = STă aCANA
  Ioan FELECAN

  RăspundețiȘtergere
 7. Soluția corectă: STĂ ACANA [ST(A)CANĂ]
  Mulţumesc pentru postări!

  RăspundețiȘtergere