Inedit !
Trimite soluţia la rubrica de mai jos, intitulată "comentarii"
Toate răspunsurile vor fi publicate după cca. două săptămâni.
Careuri de definiţii, Careuri pseudo-tematice, Careuri fantezii, Careuri surprize, Careuri tematice, Poze cu rebusişti, Prieteni rebusişti, Amintiri cu şi despre rebusişti, Atelier de creaţie, Epigrame, Noutăţi rebusiste, Bancuri, Umor.
Desfasurând-o, conform formulei, ar da cam asa :
RăspundețiȘtergerea² + 2 ai + i² = aa + 2ai + ii = aa + aiai + ii ==>> AAA, IA-I II !
Laborios badie ;) La vârsta mea demareaza mai greu neuronu' când e vorba de limba algebra ;) ;)
Am încercat toate variantele, dar nu se potriveste nimic la cheia aceea! Nu aveti un mic indiciu? Cum adică criptografie matematica?
RăspundețiȘtergereCred că nu aţi încercat chiar toate variantele! Ar trebui să mai fie măcar una neîncercată, cea corectă ;) ;)...
RăspundețiȘtergereCeea ce pot să vă dezvălui, este că nu se folosesc alte formule enigmistice ajutătoare, ci pur şi simplu se aplică în mod literal desfăşurarea pătratului unui binom (unde, în cazul nostru, b este înlocuit cu i), după care se separă conform cheii. Inspiraţie şi succes!
AAA, IA-I II ! N-am fost niociodata bun la algebra, dar din cate imi amintesc era "a patrat+2 ab+b patrat", ceea ce cam asta da! Felicitari pt.originalitate. Fara rautate o spun, daca aceasta e solutia, doar cu vocale si semivocale, e un fel de record, si suna ca un strigat in limba maori, de ce nu un vers din celebra "haka" :) :) :)
RăspundețiȘtergereSoluţia corectă: AAA, IA-I II ! [AA + AIAI + II, adică rezolvarea expresiei: (A + I ) la pătrat = A-patrat + 2AI + I-pătrat ]
RăspundețiȘtergereAre vreun sens expresia asta? Ce rost are acel AAA în faţă?
RăspundețiȘtergereSincer, cred ca problema a fost inspirata de o exclamatie reala. Scenariu posibil: Familia X are o prietena/cunostiinta/oaspete din strainatate. Ducandu-se la un magazin care (mai) are produse de artizanat romanesc, se intreaba ce cadou sa-i ia, pana cand cineva are o inspiratie subita, ceea ce justifica "aaa"-ul. Punand-o pe hartie, autorul, mai bun la algebra decat mine,, a putut structura astfel criptografia.
RăspundețiȘtergere