Careuri de definiţii, Careuri pseudo-tematice, Careuri fantezii, Careuri surprize, Careuri tematice, Poze cu rebusişti, Prieteni rebusişti, Amintiri cu şi despre rebusişti, Atelier de creaţie, Epigrame, Noutăţi rebusiste, Bancuri, Umor.
joi, 27 decembrie 2012
LOGOFĂTUL DE TAINĂ (careu de definiţii a la maniere)
Se
închină celei care a fost şi va rămâne în file de aur, RODICA OJOG – BRAŞOVEANU
Mulţumesc. Îmi pare bine că aţi simţit parfumul vetust al limbii noastre, cultivată magnific de către scriitoarea nepereche care a fost Rodica Ojog-Braşoveanu.
MI-AM UMPLUT URCIOARELE CU APA VIE ,MI-AM CIULIT URECHILE ,M-AM IMPAUNAT CA UN TRAMBITAS CU SEMNE DE AZBUCOVNA FACAND CE ZICE AUTORUL GRIJITOR DE VORBE GRADINARITE CU CHICHIREZ SI INTRAND IN TAINELE GAZDEI PRIMITOARE AM PRETUIT CUM SE CUVINE OPERA MATALE! F E L I C I T A R I ! LA MULTI ANI MARITE STEFAN SI SA NE TRAIESTI CU CEI PE CARE II IUBESTI !Radu Iorga
Mersimesc! LA MULŢI ANI tuturor, atât vizitatorilor mai vechi ai blogului, cât şi celor mai noi, sperând că materialele publicate aici vă procură reale satisfacţii intelectuale, hahaha...
De mult n-am mai dezlegat un careu in stil "florentin", un artist desavarsit al metaforei, marele FLORENTIN TITUS VASILESCU! Felicitari si la multi ani!
În mod sincer, alăturarea pe care aţi sugerat-o mă flatează şi mă onorează enorm! Sunt fericit că v-a plăcut careul realizat, după cum spuneam, a la maniere. Sănătate maximă şi LA MULŢI ANI !
Toate cărţile R.O.B le-am citit din prima fără pauză. Îmi amintesc pe moment de „Letopiseţul de argint” şi „Întâlnire la Elysee”,iar cele poliţiste din colecţia „Enigma” sau „Aventura” le căutam cu disperare în librăriile „vremii”. Cred că şi „Logofătul de taină” făcea parte din romanul istoric, gen, drag sufletului meu. Definiţia: CONTOARE = Abace cu sfârlează biciuite cu un fir de lumină, o amintesc din noianul celor foarte bune, pentru că este în ton cu profesia mea de bază. Cu ocazia zilei onomastice: Mărite Ştefan, La fapt de seară ca şi contaminat al blogului „Rebusmania”decretez: Excepţională realizarea cu pecete arhaico-metaforică. Să ne trăiţi „La mulţi ani!”
Toată lumea ştie că Rodica Ojog-Braşoveanu era supranumită "Agatha Christie a noastră". I-am îndrăgit deopotrivă arhitectura aristocratică a "stilului policier" şi romanele cu parfum de epocă, aşa de sublim conturat, atât în verb, cât şi în tramă... O mare pierdere pentru literatura autohtonă şi chiar mondială, aş spune fără să greşesc prea mult... Ar mai fi avut multe de născocit, multe proiecte care, din păcate, nu s-au mai materializat, spre nefericirea cititorilor de pretutindeni... Dumnezeu a aşezat-o de-a dreapta lui! Mulţumesc pentru aprecierea deosebită pe care o acordaţi atât acestui careu, cât şi blogului în totalitatea lui şi vă consider ca făcând parte din cei apropiaţi mie. LA MULŢI ANI!
Flacără vie de credință cetluită în piatră în slujba înălțării. Minunat!
RăspundețiȘtergereGh. Gându
Mă bucur că v-a plăcut stilul, încât aţi şi citat una dintre definiţii.
ȘtergereO adevarata bijuterie rebusista !
RăspundețiȘtergereMulţumesc. Îmi pare bine că aţi simţit parfumul vetust al limbii noastre, cultivată magnific de către scriitoarea nepereche care a fost Rodica Ojog-Braşoveanu.
ȘtergereFrumos, cine a fost RODICA OJOG BRASOVEANU ?
RăspundețiȘtergereLA MULTI ANI ! la zi onomastica !
Răspunsul la întrebarea dv. se află cu două postări mai jos şi vine de la Gh. Butnariu, hahaha...
ȘtergereLA MULŢI ANI!
MI-AM UMPLUT URCIOARELE CU APA VIE ,MI-AM CIULIT URECHILE ,M-AM IMPAUNAT CA UN TRAMBITAS CU SEMNE DE AZBUCOVNA FACAND CE ZICE AUTORUL GRIJITOR DE VORBE GRADINARITE CU CHICHIREZ SI INTRAND IN TAINELE GAZDEI PRIMITOARE AM PRETUIT CUM SE CUVINE OPERA MATALE! F E L I C I T A R I !
RăspundețiȘtergereLA MULTI ANI MARITE STEFAN SI SA NE TRAIESTI CU CEI PE CARE II IUBESTI !Radu Iorga
Mersimesc! LA MULŢI ANI tuturor, atât vizitatorilor mai vechi ai blogului, cât şi celor mai noi, sperând că materialele publicate aici vă procură reale satisfacţii intelectuale, hahaha...
Ștergereo scriitoare !!!!!!
RăspundețiȘtergereMulţumesc pentru ajutor, hahaha...
ȘtergerePETRE HRISTODULO
RăspundețiȘtergereDe mult n-am mai dezlegat un careu in stil "florentin", un artist desavarsit al metaforei, marele FLORENTIN TITUS VASILESCU!
Felicitari si la multi ani!
În mod sincer, alăturarea pe care aţi sugerat-o mă flatează şi mă onorează enorm! Sunt fericit că v-a plăcut careul realizat, după cum spuneam, a la maniere.
ȘtergereSănătate maximă şi LA MULŢI ANI !
Toate cărţile R.O.B le-am citit din prima fără pauză. Îmi amintesc pe moment de „Letopiseţul de argint” şi „Întâlnire la Elysee”,iar cele poliţiste din colecţia „Enigma” sau „Aventura” le căutam cu disperare în librăriile „vremii”. Cred că şi „Logofătul de taină” făcea parte din romanul istoric, gen, drag sufletului meu.
RăspundețiȘtergereDefiniţia: CONTOARE = Abace cu sfârlează biciuite cu un fir de lumină, o amintesc din noianul celor foarte bune, pentru că este în ton cu profesia mea de bază.
Cu ocazia zilei onomastice:
Mărite Ştefan,
La fapt de seară ca şi contaminat al blogului „Rebusmania”decretez:
Excepţională realizarea cu pecete arhaico-metaforică.
Să ne trăiţi „La mulţi ani!”
Toată lumea ştie că Rodica Ojog-Braşoveanu era supranumită "Agatha Christie a noastră". I-am îndrăgit deopotrivă arhitectura aristocratică a "stilului policier" şi romanele cu parfum de epocă, aşa de sublim conturat, atât în verb, cât şi în tramă... O mare pierdere pentru literatura autohtonă şi chiar mondială, aş spune fără să greşesc prea mult... Ar mai fi avut multe de născocit, multe proiecte care, din păcate, nu s-au mai materializat, spre nefericirea cititorilor de pretutindeni... Dumnezeu a aşezat-o de-a dreapta lui!
ȘtergereMulţumesc pentru aprecierea deosebită pe care o acordaţi atât acestui careu, cât şi blogului în totalitatea lui şi vă consider ca făcând parte din cei apropiaţi mie.
LA MULŢI ANI!