joi, 1 noiembrie 2012

MELOPEE (careu de definiţii)

                                                                     de Marian GÎZEA

4 comentarii:

  1. Petre Hristodulo

    inca un careu dezlegat de la PSIHOLOG pana la CERTURI si de PALATIN pan ala ARMATA - dragut
    FELICITARI

    RăspundețiȘtergere
  2. cred ca este o greseala ,si anume: ROATA LA INTERSECTIE = OX , poate v-ati referit la AX. Iar definitia pentru ARMATA = SCOALA FLACAILOR mi se pare cam vaga , AE = arie bilaterala , este definitia de serviciu .Careul are o incrucisare frumoasa ,aerisita . Este parerea mea ,cu STIMA SI RESPECT PENTRU AUTOR .

    RăspundețiȘtergere
  3. OX = Roată la intersecţie!
    Este o definiţie figurativă în manieră enigmistică, atenţionată de semnul exclamării. Adică: "roată" fiind chiar "O" este pusă la un "X" - considerat a fi o "intersecţie" de linii.
    Cu siguranţă că autorul va citi observaţiile dv. şi nu se va supăra, n-are de ce, hahaha...
    Mulţumesc pentru postare!

    RăspundețiȘtergere
  4. Il cunosc destul de bine pe Marian Gizea , lucreaza numai pe careuri de definitii , nu prea face greseli .Aceasta definitie este in genul celeia pentru OT = Covrig cu unt ! ,covrigul fiind O .El nu repeta niciodata definitiile , daca ar avea iarasi intru-un careu grupul OX , sigur va folosi alte definitii cum ar fi : ZERO LA ZECE ! ori INEL CU CRUCE ! Cea pentru O stire , mergea si ca Rosie conservata . Hai Mariane sa ne apucam iarasi de lucru ! Marian Gizea are definitii de exceptie : Leul din jungla = LITERA si multe altele

    RăspundețiȘtergere