duminică, 10 iulie 2016

SIMPOZIONUL „CASA REBUSIŞTILOR” - ediţia a VI-a, itinerantă, Râşnov, 2-3 iulie 2016

SIMPOZIONUL CASA REBUSIŞTILOR”
Ediţia a VI-a, itinerantă, Râşnov, 2-3 iulie 2016
  În zilele de 2-3 iulie a.c., a avut loc la Râşnov ediţia a VI-a, itinerantă, a Simpozionului Casa rebusiştilor”, manifestare organizată de Cercul rebusist Alb şi negru” din Bârlad şi Rebus Grup Cetatea” din Râşnov, prin grija domnilor Serghei Coloşenco şi Mihai Matei.
  Alături de bârlădenii Dorin PRODAN, Ionel ŞERBAN, Serghei COLOŞENCO şi Costel FILIUŢĂ şi râşnovenii Mihai MATEI, Olimpiu LANGA, Marian STANOMIR şi Ion TOHĂNEANU, au participat la această acţiune Costică DUMITRIU şi Gheorghe CONSTANTINESCU de la Cercul rebusist Braşov” şi Dumitru CIOFLICA (Abrud) şi Eugen MIHU (Câmpeni) de la Cercul rebusist Abruttus”.
  Prima zi a consfătuirii a debutat cu discuţii pe tema Rebusul încotro?”, urmate de un concurs de dezlegare şi compunere. Serghei COLOŞENCO a dăruit celor prezenţi cărţi şi plachete rebusiste purtând semnătura sa, iar Ionel ŞERBAN a prezentat nr. 27 al revistei Alb şi negru”. A urmat un concurs de dezlegări, organizat de Cercul rebusist Alb şi negru”, în care s-au evidenţiat, în ordine, Dumitru CIOFLICA, Eugen MIHU şi Ion TOHĂNEANU. Au fost oferite medalii, premii în obiecte şi diplome de participare.
  Dumitru CIOFLICA a înmânat două frumoase cupe din partea Cercului rebusist Abruttus” Abrud: una Cercului rebusist Alb şi negru”, pentru prodigioasa activitate publicistică şi alta lui Serghei COLOŞENCO, pentru cei peste 60 de ani de activitate rebusistă. De asemenea, Serghei COLOŞENCO a oferit o cupă lui Costel FILIUŢĂ pentru contribuţia sa deosebită la editarea revistelor bârlădene Alb şi negru”, Crypto” şi Labirint”.
  După amiază, cei mai mulţi dintre cei prezenţi au efectuat o vizită la cetatea medievală care străjuieşte de la înălţime oraşul Râşnov.
  La revenirea la pensiunea Rem’s”, care a fost gazda reuniunii, au continuat atât discuţiile privind diverse probleme de actualitate rebusistă, cât şi evocările, iar seara s-a încheiat cu definirea în comun a unei grile pregătite pentru acest eveniment.
  Ziua a doua a manifestării a început cu un concurs de rezolvări de probleme de enigmistică, urmat de dezlegarea unui careu propus de Rebus Grup Cetatea” Râşnov şi câştigat de Dorin PRODAN, urmat de Ionel ŞERBAN şi Costică DUMITRIU.
  În continuare, a avut loc un alt concurs cu premii constând în dezlegarea unui careu, organizat de Cercul rebusist Abruttus” Abrud şi încheiat cu clasarea pe primele locuri a rebusiştilor Ionel ŞERBAN, Ion TOHĂNEANU şi Dorin PRODAN. A urmat un recital de epigrame al lui Gheorghe CONSTANTINESCU, consfătuirea încheindu-se cu notarea impresiilor de la această manifestare şi cu îndelungi schimburi de păreri privind preocupările rebusiste.
  Participanţii la întâlnire şi-au exprimat mulţumirea că Ediţia a VI-a, itinerantă, a Simpozionului Casa rebusiştilor” a fost cât se poate de reuşită şi au mărturisit că aşteaptă cu nerăbdare următoarea consfătuire.
                                                                                                                                      Dorin PRODAN

Costică DUMITRIU (parţial), Costel FILIUŢĂ, Ionel ŞERBAN, Ion TOHĂNEANU, Olimpiu LANGA (acoperit), Eugen MIHU, Dumitru CIOFLICA, Dan Ion MATEI
Olimpiu LANGA, Eugen MIHU, Dumitru CIOFLICA
Serghei COLOŞENCO, Gheorghe CONSTANTINESCU, Costică DUMITRIU
Eugen MIHU, Dumitru CIOFLICA, Ionel ŞERBAN, Mihai MATEI
Dumitru CIOFLICA, Dorin PRODAN, Ionel ŞERBAN
Ionel ŞERBAN, Costel FILIUŢĂ, Ion TOHĂNEANU, Eugen MIHU, Marian STANOMIR
Eugen MIHU, Dorin PRODAN
Jos - Serghei COLOŞENCO, în picioare - Olimpiu LANGA, Dumitru CIOFLICA, Costel FILIUŢĂ, Ionel ŞERBAN

2 comentarii:

  1. FELICITARI ! Sunteti admirabili ! Prea multe cuvinte sunt de prisos ! Ma inclin in fata DUMNEAVOASTRA ! Va doresc multa sanatate si putere de munca !Iubitor de "rebusiste ": Radu Iorga - Grila Braila

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulșumim pentru aprecieri, domnule Radu Iorga!

      Ștergere