sâmbătă, 9 noiembrie 2013

Concursul de compunere "Memorial Mihai Creţu" ed. a III-a


Atenţie, rebusmaniaci !
Revista REBUS MAGAZIN a trustului Maxim Publisher va găzdui în acest an cea de-a III-a ediţie a MEMORIALULUI „MIHAI CREŢU”. Iată Regulamentul, Lista de cuvinte şi Grila de concurs. Toţi cei interesaţi să participe că pot trimite lucrările de concurs doar completând grilele apărute în revista REBUS MAGAZIN şi doar prin Poşta Română, respectând Regulamentul publicat.



8 comentarii:

  1. Pot lua formularul direct de pe net?

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu zic ca Regulamentul este destul de clar: se jurizeaza numai lucrările completate în grilele de concurs publicate doar în Revista REBUS MAGAZIN din luna curenta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Se
    pare că au apărut primele greșeli în lista tematică:
    cum e corect? SILOGOSTIC sau SILOGISTIC?

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnule "Anonim", era ok din partea dv sa vă declinaţi identitatea. Regulile comunicării, fie şi în spaţiul virtual, recomandă acest lucru. Trecând peste aceasta ... incomoditate confirm, aţi sesizat corect greşeala. Da, corect este SILOGISTIC şi nu SILOGOSTIC cum a apărut în Lista tematică, dintr-o regretabilă greşeală de tipar. Petru a nu avantaja sau dezavantaja pe nimeni, cât şi pentru a respecta întocmai litera Regulamentului, vom accepta drept cuvânt tematic acest nefericit SILOGOSTIC, dacă intenţionaţi să-l includeţi în lucrarea dv de concurs. Vă dorim succes!

    RăspundețiȘtergere
  5. D-le Nelu, dacă nu e cu supărare, trebuie făcute nişte observaţii pertinente referitor la acest concurs! În primul rând, ceva minor, sunt 10 pătrăţele pe formularul pentru cuvintelele tematice!
    Dar ce facem cu familiile de cuvinte: CÂINE-CĂŢEL sau CRUCIŞOLOG-ÎNCRUCIŞARE. Şi apoi, nu ştiu exact, termenii BIVERB cu TRIVERB sau ANTOVERB etc, nu fac şi ele familie? Sau noţiunile CRIPTOREBUS şi REBUS dacă au sufixe comune, fac familie?
    Aş dori foarte mult să ne comunicaţi unde anume se vor publica rezultatele: internet(blog), Rebus magazin, altă revistă etc?
    Deasemenea, intenţionaţi cumva să măriţi nr. premianţilor în bani cu încă două menţiuni, sau e doar un zvon? Banii se vor trimite cumva prin mandat poştal, cum foarte corect a procedat Rebus magazin la concursul dânşilor de la Maxim, pe care îi felicit?!
    În speranţa că nu am tulburat pe nimeni cu această intervenţie, vă mulţumesc ptr. înţelegere şi aştept să-mi răspundeţi concret la cele semnalate. Cu consideraţie - Cristi MITITELU

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. As incepe cu o povestioara. Se zice ca un editor a vrut sa scoata cartea perfecta, fara nicio greseala. A chinuit mult la ea si cand a considerat ca e ok, a dat-o la tipar. Cand rotativa s-a oprit si tot tirajul a fost tiparit s-a mai uitat o data pe ea. DIN TITLU II LIPSEA O LITERA. Revenind la modestul concurs,organizat în memoria prietenului prematur disparut, greselile semnalate de dv sunt evidente, dar nu va impiedica sa participati cu succes la Memorial. 1) Grila publicata are 11/11 asa ca se poate completa normal, fara probleme, iar in Tabelul cuvintelor folosite în încrucisare, dacă e cazul, atasati o pătrățică în plus. 2) Vor fi considerate valabile si punctate corespunzator toate cuvintele publicate in lista, chiar si cele descoperite de dv ca fiind familii de cuvinte. 3) Castigatorii vor fi anuntati in revista REBUS MAGAZIN din luna ianuarie, pe pagina de FB a grupului nostru, pe blogurile care au facut diseminarea evenimentului și vor primi premiile (I, II, III + 5 mentiuni) prin mandat postal, ca si la editiile anterioare. Pot depune marturie in acest sens domnii Gh. Gându, Florin Georgescu, Ioan Boar, Ioan Ene Meteleu, Ionel Serban, ca sa enumar doar cativa dintre laureatii editiilor trecute. In cazul în care va veti numara printre castigatori, avem adresa dv. Spor la incrucisat!

      Ștergere
    2. Sunt foarte mulţumit de răspuns, mi-aţi dat şi ultimul imbold de care m-ai aveam nevoie pentru a mă apuca de lucru, chiar dacă ştiu că a obţine chiar şi o menţiune este ptr. mine destul de greu, dar nu imposibil! Eu cred că perfecţiunea este de natură divină şi nu este dată gratuit oamenilor, aşa că ptr. noi greşeala e un atribut! Numai bine Cristi MITITELU

      Ștergere
  6. De ce nu ati publicat rezultatele ed a II-a in revista unde ati lansat-o?....revista REBUS...
    M.C.

    RăspundețiȘtergere