marți, 13 august 2013

NU SUPORTĂ AMÂNARE (antogramă dublu reflexivă)

Precizare: această problemă a fost primită în 03 iunie a.c., dar, dintr-o regretabilă eroare, a fost "salvată" într-un alt folder. Cu scuzele de rigoare, fac cuvenita reparaţie.
Atenţie ! 
Problemă cu grad înalt de dificultate !
Trimite soluţia la rubrica de mai jos, intitulată "comentarii"

18 comentarii:

  1. URGENT - BLAT-T - ALB - NEGRU+T
    Foarte interesanta problema! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. În Rebus apăreau probleme semnate de doi sau mai mulți autori, din simplul motiv că redacția nu invoca faptul că o scrisoare a venit cu o zi mai devreme decât alta. Cred că, pe viitor, asta e soluția pentru situațiile în care mai mulți autori cad pe aceeași idee, fără ca vreunul să fi apucat să fi lansat problema în spațiul public. Și mailul dlui Damian și al dlui Ciocianu sunt spații private. Dacă se ia în calcul drept argument al priorității data expedierii (nu se poate demonstra când i-a venit ideea autorului), ne putem aștepta ca alt autor să aducă drept argument captura paginii cu data în care a salvat materialul în calculato sau caietul de clasa a IV-a în care și-a notat problema. Nu țin la aplicarea acestei soluții în acest caz, ci pe viitor. Ca unul care s-a preocupat de antogramă din 1981 - și mă bucur că am reușitreadus-o în circuitul rebusist - vă asigur că am această antogramă dublu reflexivă de vreo 10 ani. Dar recunosc că primul care a adus acest subgen în spațiul public a fost, totuși, dl. Dumitru Guinea, pe blogul său.
    Semnătura comună pentru cazurile căderii pe aceeași idee, înainte ca problema să fi ajuns în spațiul public, cred că e soluția corectă pe viitor.
    Nancy Gagniuc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De acord. N-am făcut altceva decât să pun lucrurile în ordine, privind cronologia recepţionării celor două probleme şi să dezmint orice presupus parti-pris. Sunt convins, de altfel, de înţelegerea superioară a situaţiei de către toată lumea...

      Ștergere
    2. Scrisesem despre antograme pe blogul meu cu mult înainte ca domnul Guinea să-şi facă propriul blog. Dacă tot ţinem la rigoare...

      Ștergere
    3. Așa este. Dar - apropo de rigoare - scriam strict de varianta dublu reflexivă (la ea m-am referit ca subgen, considerând antograma ca fiind gen).
      Nancy

      Ștergere
  3. Precizare. Recunosc că problema trimisă de mine a fost expediată doar în 14 iulie. Dar au existat două probleme pe aceeași idee, nu e vorba doar de o eroare de salvare dintr-un folder în altul.
    Nancy

    RăspundețiȘtergere
  4. URGENT
    (TALB - ALB - NEGRU)

    B. VLAD

    (Bineînţeles aceeaşi soluţie şi la problema de mai jos)

    RăspundețiȘtergere
  5. URGENT - BLA-ALB-T+NEGRU
    la o problema identica, o solutie identica.

    RăspundețiȘtergere
  6. URGENT - BLA - ALB - NEGRU + T
    Nu este prima data cand se intimpla asa ceva. Deci, este un lucru aproape normal ca doi autori sa aiba aceeasi idee... Felicitari amandurora!

    RăspundețiȘtergere
  7. BLAT-ALB+T
    NEGRU+T
    URGENT
    Lica

    RăspundețiȘtergere
  8. URGENT - BLAT-T - ALB - NEGRU+T
    Frumoasă şi interesantă!

    RăspundețiȘtergere
  9. URGENT - ALB-NEGRU+T
    I.Pop

    RăspundețiȘtergere
  10. Soluţia corectă: URGENT (BLA=ALB -> NEGRU=URGEN+T)
    Toate răspunsurile au fost exacte.
    Mulţumesc pentru postări!

    RăspundețiȘtergere